بهبود عملکرد میکروجلبک های کلرلا Chlorella vulgaris و اسپرولینا Spirulina platensis به منظور تولید مکمل غذایی/دارویی برای انسان در مقیاس حوضچه کشت

بهبود عملکرد میکروجلبک های کلرلا Chlorella vulgaris و اسپرولینا Spirulina platensis به منظور تولید مکمل غذایی/دارویی برای انسان در مقیاس حوضچه کشت

شرکت مجری : پرسیس ژن پار  و نیک پایا کارن فارمد

توضیحات

خلاصه معرفی پروژه

کلرلاگونه ای از جلبک تک سلولی سبز می باشد که در آب های شیرین رشد می کند. از راه فتوسنتز تکثیر پیدا کرده که جهت تکمیل فرایند فتوسنتز نیازمند نور، دی اکسید کربن، آب و مواد معدنی می باشد. از این گیاه جهت تهیه دارو و مکمل غذایی استفاده می شود و به فرم قرص و مایع تهیه و مورد استفاده قرار می گیرد. عصاره استخراج شده از کلرلا حاوی فاکتور رشد (Chlorella Growth Factor) بوده که به عنوان یک عصاره محلول در آب دارای آمینواسیدها، پپتیدها، پروتئین ها، ویتامین ها، قند و اسید نوکلوئیک می باشد.

 اسپیرولینا نیز نوعی جلبک سبز- آبی رنگ می باشد که به طور طبیعی در اقیانوس ها و دریاچه های نمک رشد می کند. از بین گونه های مختلف اسپیرولینا، ۳ نوع Spirulina platensis ،Spirulina maxima ، Spirulina Fusifurmis به خاطر داشتن مواد مغذی بالا و تاثیرات درمانی، بیشتر از بقیه گونه ها مورد مطالعه قرار می گیرد. اسپیرولینا یکی از کامل ترین ترکیبات مواد مغذی را داراست. یکی از مهم ترین مواد مغذی، بتاکاروتن می باشد که میزان آن حدود ۱۰ برابر میزان بتاکاروتن موجود در هویج در یک سروینگ است. حاوی ۵۵ تا ۷۷ % پروتئین بوده که تمامی آمینواسیدهای ضروری را داراست. اسپیرولینا همچنین دارای ویتامین های A،B ،C ،E ، K و نیز مواد معدنی شامل پتاسیم، کلسیم، کروم، مس، آهن و منیزیم نیز می باشد. همچنین حاوی کلروفیل، پلی ساکارید ها، سولفونامیدها و گلیکولیپید می باشد.

این محصولات به دلیل محتوی بالای پروتیئن، ویتامین و فیبر وچربی پایین برای سیستم گوارش و تغذیه کلیه گروه­های سنی مخصوصاً افراد دارای رژیم غذایی و یا سو تغذیه بسیار مناسب است.

برای تولید مکمل میکرو جلبک در گرید غذایی/دارویی موارد ذیل دارای اهمیت می باشد:

  • تولید اقتصادی میکروجلبک شامل (کاهش هزینه تولید، افزایش  تولید در واحد حجم و زمان)
  • رفع آلودگی های موثر بر رشد میکروجلبک مثل وجود پروتوزوا
  • رفع آلودگی های موثر بر سلامت مصرف کننده عدم وجود Escherichia coli ، Salmonella، Candida Albicans و…
  • افزایش عملکرد محصول به ازای هر لیتر از کشت در حداقل زمان
  • شیوه کشت مناسب تولید (در مقیاس صنعتی)
  • تولید با حداقل نیروی و خطای انسانی، تولید با عملیات کشت آسان و ریسک پایین و استریل

خروجی مورد انتظار در انتهای مسابقه

دستیابی به پروتکل کشت که دارای عملکرد بالا در هر دو محصول باشد، بدون وجود آلودگی رشد کند، عملیات انجام آن آسان و قابل افزایش حجم در مقیاس صنعتی باشد، حداقل نیروی کاری مورد نیاز باشد و کار تا حد امکان مکانیزه انجام شود و هزینه های تولید محصول به حداقل برسد.

تخصص های مورد نیاز

  • بیوتکنولوژی
  • زیست شناسی سلولی مولکولی
  • مهندسی شیمی
  • زیست گیاهی
  • میکروبیولوژیست
  • مهندسی کشاورزی

راهبران پروژه

  • جناب آقای دکتر میلاد حیدری، مدیر کنترل کیفی و تضمین کیفیت شرکت، دکترای تخصصی مهندسی ژنتیک و ژنتیک مولکولی
  • جناب آقای دکتر آقایی، مدیر اجرایی، دکترا تخصصی بیوشیمی
  • سرکار خانم دکتر روشنی، مدیر تولید، دکترای تخصصی نانوبیوتکنولوژی
  • جناب آقای دکتر رضایی زاده، مدیر تحقیق و توسعه شرکت، دکترای تخصصی مهندسی ژنتیک و ژنتیک مولکولی

معرفی شرکت

شتاب‌دهنده پرسیس ژن با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی کشور در سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرد. زمینه فعالیت این شتاب دهنده، زیست‌فناوری دارویی و پزشکی، محصولات مشتق از پلاسما، سرم های درمانی، واکسن های انسانی و دامی، داروهای گیاهی، دارو با منشاء طبیعی و طب نوساختی (سلول های بنیادی) می‌باشد.

توضیحات تکمیلی

رشته تحصیلی

زیست شناسی, زیست فناوری, مهندسی شیمی

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “بهبود عملکرد میکروجلبک های کلرلا Chlorella vulgaris و اسپرولینا Spirulina platensis به منظور تولید مکمل غذایی/دارویی برای انسان در مقیاس حوضچه کشت”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “بهبود عملکرد میکروجلبک های کلرلا Chlorella vulgaris و اسپرولینا Spirulina platensis به منظور تولید مکمل غذایی/دارویی برای انسان در مقیاس حوضچه کشت”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *